Erzurum Haber Girişi : 15 Kasım 2019 16:04

Bedir: Personel alımına bakanlık karar verecek

Bedir: Personel alımına bakanlık karar verecek

Şehir hastanesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, personel alımına da açıklık getirdi.

Şehir Hastanesi için ilgili bakanlığa personel için talepte bulunduklarını belirten Bedir, Maliye Bakanlığı kaç kişilik kadro açarsa ona göre alım yapılacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Bedir, “Şehir Hastanesine binlerce kişi alınacağı konuşuluyor bu doğru değil. Mevcut hastanelerin personeli de buraya geleceği için maksimum en fazla 500 ya da 600 kişi ancak alınabilir.

Sağlık personelini Bakanlık alıyor. Yerelde veya İş-Kur üzerinden alım olmuyor. Sağlık personeli yönünde sıkıntımız olmayacak. Çünkü 2 veya 3 hastane buraya gelecek. Ama destek personeli için Bakanlıktan talepte bulunduk. İşe alım yapılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan onay çıkması gerekiyor. Onay çıkarsa İş-Kur üzerinden alınacak ”diye konuştu.

Bedir, Erzurum Şehir Hastanesine personel alımlarının yapıldığı veya şehir hastanesinin açılış döneminde işe alınacak isimlerin önceden belirlendiği tarzında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların asılsız olduğu kaydetti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.