Kültür-Sanat Haber Girişi : 11 Mayıs 2021 12:22

Bayram namazı camilerde kılınacak  

Bayram namazı camilerde kılınacak  

Diyanet İşleri Başkanlığı başta bayram namazlarının kılınıp kılınmamasıyla ilgili olmak üzere 13 Mayıs'ta 81 ilde kılınacak olan bayram namazı saatlerini duyurdu.

Tüm yurtta Ramazan Bayramı'nı heyecanı yaşanırken Diyanet İşleri Başkanlığı 13 Mayıs'ta 81 ilde kılınacak olan bayram namazı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bayram namazıyla ilgili açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkan Ali Erbaş, katıldığı televizyon programında koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler gereği  bayram namazlarının kılınıp kılınmamasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

 

BAYRAM NAMAZI CAMİDE Mİ KILINACAK?

Ali Erbaş Bayram namazı ile ilgili hazırlıkların yapıldığını aksi bir durum yaşanmaması durumunda Bayram namazlarının camilerde kılınacağını kaydetti. "Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz diyen" Erbaş "Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibariyle düşünmüyorum fevkalade bir durum olmazsa." diyerek cevap verdi.

 

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? 

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı 13 Mayıs'ta 81 ilde kılınacak olan bayram namazı saatlerini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl  Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak camilerde bayram namazı kılınabileceğini açıkladı.

Bayram namazı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da saat 06.14, Almanya'nın başkenti Berlin'de 05.57,  İngiltere'nin başkenti Londra'da 05.54 ve Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 05.58'de eda edilecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.