Erzurum Haber Girişi : 04 Ağustos 2022 17:03

Başköy barajı tarıma can suyu olacak

Başköy barajı tarıma can suyu olacak

DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Erzurum Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ve beraberindeki heyet ile birlikte, Erzurum Söylemez Barajı şantiyesi ve şantiye sahasında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Erzurum Söylemez Barajı şantiyesinde ve şantiye sahasında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Erzurum Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Hınıs Kaymakamı Hamza İnam, Belediye Başkanı Erdoğan Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sönmez ve beraberindeki heyet ile birlikte Hınıs Başköy Barajında ve yeni yerleşim yerinde incelemelerde bunuldular.

Akabinde bölge Müdürü Yavuz Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sönmez ve beraberindeki heyet ile birlikte Başköy Barajı Sulamasına su aktaracak Alaca tünellerini yerinde incelediler.

Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz incelemelerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ve Ekibimiz ile birlikte Söylemez Barajı şantiyesi ve şantiye sahasında incelemede bulunduk.

Daha sonra Hınıs Kaymakamı Hamza İnam, Belediye Başkanı Erdoğan Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sönmez ve beraberindeki heyet ile birlikte Hınıs Başköy Barajında ve yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulunduk. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Hınıs Başköy Barajında kısa süre içerinde su tutma işlemini gerçekleştireceğiz çalışmalarımızı tamamladığımız da Başköy Barajında depolanan 176 hektometreküp su ile Hınıs Ovası’nda bulunan 205 bin 350 dekar dekar tarım arazisine can suyu olacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile hem üreticimiz hem ülkemiz kazanacak. Barajın faaliyete geçmesi ile milli ekonomiye yıllık 462 Milyon 037 bin 500 TL katkı sağlamayı hedeflemekteyiz." dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.