Gündem Haber Girişi : 13 Mayıs 2020 17:21

Baro Başkanı Talat Göğebakan'dan ‘alternatif baro’ tepkisi

Baro Başkanı Talat Göğebakan'dan ‘alternatif baro’ tepkisi

Baro Başkanı Talat Göğebakan, avukatlık kanununda, "Çoklu baro, alternatif baro" gibi bazı değişiklikler yapılmasına ilişkin süreci yakından izlediklerini belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çoklu ve Alternatif Baro seçeneklerine dair kanun çalışmaları olduğu ve bunun da iktidar partisi tarafından değerlendirmeye alındığı haberlerinin basında yer aldığını vurgulayan Göğebakan, Fetö projesi olduğu bilinen ve savunmayı yok edecek bu düzenlemenin asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Terör örgütlerine yaşam alanı açabilecek ve savunmayı bitirecek bu düşünceden derhal vazgeçilmesi gerektiğini hatırlatan Göğebakan, "Ülkemiz açısından yaşamsal bir öneme sahiptir. Erzurum Barosu bu yaklaşımları asla kabul etmeyecektir. Yargıyı ve savunmayı ilgilendiren her konuda Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla işbirliği demokrasinin gereğidir" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.