Erzurum Düzenleme Tarihi : 23 Ekim 2020 17:33 Haber Girişi : 23 Ekim 2020 17:35

Bakan Varank: Erzurum'u yakından takip ediyoruz

Bakan Varank: Erzurum'u yakından takip ediyoruz

Cazibe Merkezlerini Destekleme programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Okay Memiş ve il protokolünün katılımıyla 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin açılışı yapıldı.

Bakan Varank, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Erzurum'da birbirinden kıymetli kalkınma yatırımı projelerinin resmi açılışlarını yapacaklarını, sanayi ve teknolojinin elinin değdiği altyapıları ziyaret edeceklerini belirterek, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Doğu Anadolu Gözlemevi'nde önemli görüşmeler yapacaklarını anlattı.

 

 

Bu yatırımların önemine işaret eden Varank, "Bu önemli altyapıları sadece ülkemizin değil nasıl bölgemizin göz bebeği yapabiliriz, bu hususları tartışacağız. Sonrasında da Erzurum Sanayi ve Ticaret Odamızda reel sektörün nabzını tutup, sanayicilerimizle geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yapacağız." ifadesini kullandı.

Varank, Erzurum'u her zaman yakından takip ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Burası mevcut kapasitenin çok daha ötesinde işler yapacak bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli açığa çıkarmak için son 8 senede özel sektörün 2 buçuk milyar liralık yatırımını, teşvik belgelerimizle destekledik. Bu sayede 8 bin vatandaşımıza yeni iş kapıları açıldı. 4 bin KOBİ, bakanlığımızın ilgili kuruluşlarından, KOSGEB desteklerinden faydalandı. Şehrimizdeki 3 organize sanayi bölgesi ve 9 sanayi sitesine toplamda 320 milyon liralık düşük faizli uzun vadeli kredi kullandırdık. Birinci OSB'deki Elektrik Enerjisi Nakil Hattı Projesi'ni inşallah seneye tamamlıyoruz. Su ve doğal gaz altyapısına da 2,5 milyon lira kaynak aktarıyoruz. Bu proje sayesinde, bölgedeki sanayicilerimizin elektrik maliyetleri ortalama yüzde 14 azalacak. Tüm üreticilerimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun."

 

 

Programda konuşan Vali Okay Memiş, Tekstilkent fabrikalarını işaret ederek,” İki yıl önce bu görmüş olduğunuz alanda herhangi bir fabrika yoktu. Sizlerin destekleriyle bu dört fabrikayı faaliyete geçirdik. 5 yeni fabrikanın temeli de sizlerin öncülüğünde atılacak.” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.