Erzurum Düzenleme Tarihi : 16 Ekim 2020 15:26 Haber Girişi : 16 Ekim 2020 15:44

Bakan Koca, hasta çocukları ziyaret etti

Bakan Koca, hasta çocukları ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Erzurum Şehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisini gezerek geçmiş oldu dileklerinde bulundu.

 

Tedavi gören çocuklarla sohbet eden ve sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alan Bakan Koca, geçmiş olsun dileklerini iletti. İlk olarak diyabet hastası olan bir çocuğun yanına giden Bakan Koca, nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyardı. Çocuğa insülin tedavisi görüp görmediğini soran Bakan Koca, "Dikkat edersen diyabet kontrol edilebilir. Tedavisi belli, özellikle beslenmene nasıl dikkat etmen gerektiği, neyin şekeri yükseltebileceğini iyi biliyorsun. Dolayısıyla ne kadar dengeli, insülin ihtiyacını azaltırsan yan etkileri o kadar az olur. Şeker yıllar içerisinde etkisini gösterir. Çok hissetmezsin. O nedenle bilinçle mücadele etmek lazım" dedi.?Hasta ve yakınlarından talepleri olup olmadığını soran Bakan Koca, idrar yolu enfeksiyonuyla hastaneye yatışı yapılan bebeğin annesine de anne sütünü ihmal etmemesini önerdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.