Sağlık Haber Girişi : 21 Nisan 2022 14:17

Bağımlılık ile mücadele çalıştayı yapıldı

Bağımlılık ile mücadele çalıştayı yapıldı

Erzurum’da 18 – 20 Nisan 2020 tarihleri arasında 3 gün süren “Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı” tamamlandı.

Erzurum Valiliği tarafından Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Salonlarında düzenlenen çalıştayda paydaş tüm kurumlar ve yerel yönetimlerin, akademisyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bağımlılıkla mücadele konusunda yapılanlar, tüm ayrıntılarıyla değerlendirildi.

4 – 8 Nisan 2022 tarihleri arasında  Erzurum’un bütün ilçelerinde ilçe çalıştaylarının   tamamlanmasının ardından, Erzurum Valiliği başkanlığında ve Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ilçelerden gelen geri bildirimler de değerlendirilerek 3 gün süren il çalıştayında, toplam 7 masaya ayrılmış olan “Madde, Tütün, Alkol ve Davranışsal Bağımlılık” konularında, alanında yetkin kişilerin katıldığı çalıştayda, katılımcılar bilgi birikim ve deneyimlerinin aktarıldığı belirtildi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Vali Yardımcısı Can Atak’ın konuşmalarının ardından yapılan sunumda, bağımlılıkla mücadelede ilde çeşitli paydaş kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan faaliyetler aktarıldı.

Sunumun ardından katılımcılar çalışma masalarına geçerek 3 gün boyunca kendileri için belirlenmiş olan konu başlıkları altında çalışmalarını sürdürmüş ve tüm masaların, kendi konuları hakkındaki görüşlerini ve tavsiye niteliğindeki kararlarını diğer tüm katılımcılar ile paylaşmalarının ardından çalıştay tamamlandı.

Erzurum çalıştayına toplam 30’un üzerinde kurum ile yaklaşık 100 kişi katıldığı açıklanırken 10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) kararları doğrultusunda toplumun katılımıyla birlikte ihtiyaçların doğru tespit edilebilmesi amacıyla tüm tarafların içerisinde yer alacağı, herkesin sorun ve çözüm önerilerini rahatlıkla dile getirebileceği “ben olsaydım” etiketi kullanılarak istişare çalıştayları yapılacağı kaydedildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.