İlçeler Haber Girişi : 12 Mart 2020 17:38

Aziziye’de okullar dezenfekte edildi

Aziziye’de okullar dezenfekte edildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan yalnızca tek bir vakanın olduğu Türkiye’de muhtemel salgına karşı önlemler artırıldı.

Aziziye Belediye Başkanlığı da Erzurum Valiliği’nin 12 Mart Kurtuluş kutlamaları münasebetiyle ilk ve orta dereceli okullarda yaptığı tatili fırsat bilerek ilçe genelinde ilaçlama seferberliği başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5’er kişilik dört grup halindeki ekipler bugünden başlayarak tüm okulları dezenfekte için çalışıyorlar. Ilıca, Selçuklu ve Saltuklu mahallelerinde ki ilk, orta ve liseler ile anaokullarında başlatılan ilaçlama çalışmalarının 7 gün 24 saat esaslı yapılması öngörülüyor. İki gün içerisinde 2 tonu aşkın Hipoklorit içerikli dezenfektanın tüketildiği öğrenildi. Anaokulları ve diğer eğitim kurumlarının ilaçlanması sonrasında camiler, parklar ve diğer sosyal donatı alanlarının da ilaçlamasının yapılacağı öğrenildi.

 

 

BAŞKAN ORHAN; KONTROLLÜ İLAÇLAMALAR ARALIKSIZ SÜRECEK
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe genelinde yapılan ilaçlamanın mevsil olarak her yıl yapıldığına dikkat çekerek son zamanlarda ortaya çıkan Korona virüs önlemleri kapsamında ilaçlamaların daha da detaylandırıldığına vurgu yaptı. Belediye olarak ilçe halkının huzurlu bir yaşam sürmesi için tüm önlemleri aldıklarını hatırlatan Başkan Orhan, “Gece gündüz demeden toplam 20 kişiden oluşan ekiplerimiz ile adeta seferberlik ilan ettik. Her yıl zaten çeşitli nedenlerle haşereler ve bulaşıcı hastalıkların yayılması çerçevesinde ilaçlama yapıyorduk. Bugünden itibaren yaptığımız çalışmaları tüm kurumlar ile ana arterler ve yaşam alanlarında uygulamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini de değerlendireceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.