Erzurum Haber Girişi : 10 Şubat 2023 20:09

Atatürk Üniversitesi Depremzedelerin yanında

Atatürk Üniversitesi Depremzedelerin yanında

Kahramanmaraş Merkezli Peş Peşe Meydana Gelen Ve Toplamda 10 İlde Yıkıcı Etkiler Oluşturan Depremler Sonrasında Atatürk Üniversitesi Hızlı Bir Şekilde Organize Olarak Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği Başlattı.

6 Şubat Pazartesi Günü Saat 04.17’de Gerçekleşen Depremin Ardından Dünyanın En Büyük Felaketlerden Birini Yaşayan Ülkemizde Devletimiz, Tüm Birimleriyle Harekete Geçerek Arama Kurtarma Çalışmalarını Büyük Bir Titizlikle Yürüttü Ve Çok Geniş Bir Alana Yayılan Felaket Bölgesindeki Vatandaşların Kayıplarını En Aza İndirmek İçin Tüm Tedbirleri İvedilikle Aldı.

Atatürk Üniversitesi De Bu Büyük Afetin Sonuçlarının Üstesinden Gelmek İçin Çalışmalarını İlk Günden İtibaren Sürdürüyor. Bu Kapsamda; İlk Andan İtibaren Üniversite Yönetimi Olarak Depremle İlgili Kriz Yönetim Stratejisinin Belirlendiği Toplantıyla Arama Kurtarma Ve Sağlık Çalışmalarında Görev Alacak Profesyonel Bir Ekip Oluşturuldu.

100 Kişilik Ekip Deprem Bölgesinde

15 Doktor, 29 Sağlık Personeli, 2 Deprem Uzmanı, 3 Acil Yardım Ve Afet Yönetim Uzmanı, 2 İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı, 3 İş Makinesi Operatörü Ve Üniversitenin Çeşitli Birimlerindeki 46 Teknik Personel Ve Arama Kurtarma Ekibinden Oluşan 100 Kişilik Ekip; Beraberinde Sağlık, Giyim, Gıda Ve Arama Kurtarma Çalışmalarında Kullanılacak Malzemelerin Yer Aldığı 4 Araçlık Konvoyla Yola Çıktı Ve Akşam Saatlerinde Malatya’ya Ulaştı.

Sağlık Ekibinde Yer Alan Doktor Ve Hemşireler Muhtelif Hastanelerde Göreve Başladı. Teknik Ekip İse Malatya Merkezde Arama-Kurtarma Faaliyetlerine Katıldı. Kurulan Çadır Mutfakta 2 Aşçı İle Depremzedelere Hizmet Vermeye Devam Ediyor. Gönderilen İlk Ekibin Ardından Arama Ve Kurtarma Çalışmalarında Deneyimli Gönüllü Başvuru Çağrısı Yapılarak Afad’a Yönlendirildi.

Deprem Raporu Kamuoyu İle Paylaşılacak

Bunun Yanında, İnşaat Mühendisliği Bölümü Ve Deprem Araştırma Ve Uygulama Merkezinden İlgili Öğretim Üyeleri Bölgedeki Olası Riskleri İnceleme Ve Tespit Etme Noktasında Çalışma Yürütmeleri İçin Görevlendirildi Ve Bölgeye Gönderildi. Ekibin Olay Yeri İncelemeleri Ve Çalışmaları Sonucunda Hazırlayacakları Rapor Kamuoyu İle Paylaşılacak.

Bölgeye İlk Günden İtibaren Yardım Malzemesi Akışı Sağlandı

Diğer Yandan Tüm Mensuplara Yapılan Duyuruyla Afad’ın Belirlediği İhtiyaç Listesi Kapsamında Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Bünyesinde Bir Yardım Kampanyası Başlatıldı, Başta Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları Öğrencileri Ve Velileri Olmak Üzere Akademik Ve İdari Personel İle Hayırsever Vatandaşlar Tarafından Toplanan Yardımlar Afad İle Koordinasyon Kurularak Depremden Bir Gün Sonra Araçlarla Malatya’ya Ulaştırıldı. Ayni Yardım Kampanyası Devam Etmekte Olup Afad Tarafından Güncellenen İhtiyaç Listelerine Uygun Olarak Bölgeye Sevkiyat Sürdürülüyor.

Bağış Hesap Numaraları Personel İle Paylaşıldı

Ayni Yardımların Yanı Sıra Nakdi Yardımda Bulunmak İsteyen Üniversite Mensuplarına Yönelik Duyurular Yapılarak Afad Deprem Bağış Hesap Numaraları Personel İle Paylaşıldı.  Atatürk Üniversitesi Yardımlaşma Ve Dayanışma Fonundan Afad Deprem Bağış Hesabına Para Yardımı Yapıldı.

Üniversite Ekmek Fabrikasından 75 Bin 500 Ekmek Üretildi Ve Gönderildi

Atatürk Üniversitesi Gıda Ve Hayvancılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Pilot Ekmek Fabrikasında Hem Atatürk Üniversitesi Adına Hem De Kızılay Ve Erzurum Ticaret Borsası Adına Şimdiye Kadar 75 Bin 500 Ekmek Üretildi Ve Kızılay Eliyle Deprem Bölgesine Gönderildi.

Deprem Bölgesinde İkamet Eden Öğrencilerle İletişime Geçildi

Bunların Dışında Depremden Etkilenen Üniversite Öğrencileri İçin İletişim Hattı Kuruldu. Deprem Bölgesinde Bulunması Muhtemel 6 Bin 500 Öğrenciyle İletişime Geçilerek İhtiyaçları Durumunda İrtibat Kurabilecekleri Telefon Numaraları Ve E-Posta Adresi Kendileriyle Paylaşıldı.  Ayrıca İlgili Birimler Tarafından Depremzede Öğrenci Ve Personele İlişkin Psikolojik Destek Sağlama Konusunda Çalışmalar Başlatıldı.

Hastane Depremzedeler İçin Hazırlandı

Atatürk Üniversitesi Hastanesinde Deprem Bölgesinden Gelebilecek Yaralılar İçin Yoğun Bakım Ve Servislerde Alanlar Hazırlanarak Gerekli Düzenlemeler Yapıldı. Üniversite Mensupları, Kan Bağışı Konusunda Bilgilendirerek Hangi Noktalarda Kan Vereceklerine İlişkin Yönlendirmeler Yapıldı.

Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi Olarak Aziz Milletimizin Yanındayız”

Yaşanan Afetle İlgili Bir Değerlendirmede Bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Güçlü, Aziz Türk Milleti İse Fedakâr Ve Yardımseverdir. Ülke Ve Millet Olarak Birlik Ve Beraberlik İçinde Bu Felaket Günlerini Geride Bırakacağımıza Olan İnancımız Tamdır. Biz De Hem Bölgeye Gönderdiğimiz Ekiplerimiz Ve Yardım Malzemelerimizle Hem De Üniversitemiz Konukevlerinde Misafir Ettiğimiz Depremzedelerimizle Milletimizin Yanında Olmayı Sürdürüyoruz. Bu Vesileyle, Böyle Bir Felaketin Ve Acının Bir Daha Yaşanmamasını Temenni Ediyor, Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, Yakınlarına Başsağlığı Ve Sabırlar, Yaralanan Vatandaşlarımıza İse Acil Şifalar Diliyoruz. Atatürk Üniversitesi Olarak Aziz Milletimizin Yanında Olduğumuzu Ve Her Türlü Destek İçin Tüm Kaynaklarımızı Seferber Ederek Hazır Bulunduğumuzu Bir Kez Daha Bildirmek İstiyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.