KUDAKA 2021 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan “Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi Stratejik ve Mekânsal Gelişim Planlarının Hazırlanması” projesinin protokolü imzalandı.
Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirilen sözleşme imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Toy, Ajans ve fakülte yetkilileri katıldı.
İmzalanan protokol kapsamında, Botanik Bahçesinin planlı ve sürdürülebilir gelişiminin tamamlanması ve ulusal düzeyde turistik bir marka haline gelebilmesi için fiziksel plan oluşturulmasının yanı sıra uzun vadeli amaç ve proje fikirlerinin de yer aldığı stratejik gelişme ve eylem planının hazırlanması amacıyla fizibilite çalışması yapılacak.
Proje kapsamında elde edilmesi planlanan mekânsal tasarım ile stratejik eylem planının proje tamamlandıktan hemen sonra uygulamaya konulması ve eş zamanlı olarak hem fiziksel gelişim hem de proje tabanlı stratejilerin başlatılması planlanıyor.
Oluşturulacak stratejik ve mekânsal gelişme planının hayata geçirilmesiyle birlikte turist sayısı ile turizm gelirlerinin arttırılması ve daha fazla sosyoekonomik katkı elde edilmesi hedefleniyor.
Sayın Editör,bu yazıya çok önemli bir yorum yazmıştım, yayınlarsanız çok memnun olurum. Selamlar.
Sayın Editör !.. Buraya bir yorum yazmıştım. Herhalde yayımlanır. Çok önemli idi. Teşekkür ederim.
Bırakın bu boş işleri.orasi ne işe yarıyor.saltanat sürenlerin gönül eglenti Yeri. Hani nerede bu üniversitenin bilim,bilişim,teknoloji üretimi, alınan patentleri,Nerede nanoteknolojileri, Proto tipleri,İnovasyonlari ? Yok tabi. Bunlar çalışma İster, bu da bunlarda yok. Yan gel yat. Neden Nobel Ödülü alan bir akademisyen yok? Bu da olağan üstü çalışma ister. Bu da yok bunlarda. Ürettikleri bir teknoloji eseri yok. Bunlarda Her şey yok,yok,yok. Ne var bol bol hamaset. Tavassutla,referansla,adam kayirmakla buralara gelenlerin yapacakları bir şeyler olmaz. Var diyorlarsa nerede? Çünkü yok,yok. Dünyada üniversiteler bilimin ezberletildigi yerler değil, üretildiği yerlerdir.Bu da bunlarda yok. Akşam ezberle yat,sabah kalk unut,klasik sistemi yürüten bu üniversitelerden bir şey olmaz.Aktif eğitim uygulanmalı.