Ekonomi Haber Girişi : 15 Aralık 2021 14:20

Arıcılıkta yöntemlerin geliştirilmesine KUDAKA desteği

Arıcılıkta yöntemlerin geliştirilmesine KUDAKA desteği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında destek almaya hak kazanan ve Bayburt Üniversitesi tarafından uygulanacak “Arılığım Hareketli Ürünüm Bereketli” isimli projeye ilişkin destek sözleşmesi imzalandı.

 

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Üniversite ve Ajans yetkilileri katıldı. Proje kapsamında, modern ve yenilikçi arıcılık teknikleri kullanılarak bölgenin arıcılık alanında rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

 

Projenin hayata geçirilmesi ile kurulması planlanan üretim altyapısı ile arıcılıkta yenilikçi bir yöntem olan kovan konteynırları üretilecektir. Bu sayede kovan başı verimlilikte %50, arı koloni sayısında ise % 20 artış sağlanacaktır. Bu yöntemin kullanılması ile arıcılık üretiminin çevresel faktörlerden etkilenme düzeyi ve arıcılığın çevreye etkisi minimum seviye indirilecektir. Ayrıca proje çerçevesinde bölge halkına yönelik düzenlenecek eğitimler ile modern arıcılık teknikleri konusunda farkındalık oluşturularak üretimde verimlilik artırılacaktır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.