incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Oltu Taşı’nın birçok takı ve aksesuarın yapımında kullanıldığını ifade ederek, tasarım atölyeleri kuracaklarını söyledi.
“Vatandaşlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız”
Ocaktan çıkarılmasından satışına kadar Oltu Taşı’nın çok zahmetli bir süreçten geçerek vitrindeki yerini aldığını ifade eden Vali Okay Memiş, şöyle konuştu:
“Oltu Taşı gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan çok özel bir taş. Bu işten para kazanan yaklaşık 500’e yakın Oltulu kardeşimiz var. Onların buradaki taş ocaklarına bizzat kendim de girdim. Birtakım eksikliklerimiz var, onları hep birlikte gidereceğiz. Oltu taşını çok daha iyi pazarlayıp bu vatandaşlarımızın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız. Bu konuya ilişkin olarak en önemli projelerimizden bir tanesi daha evvelde açıklamıştım KUDAKA, Valiliğimiz, Oltu Kaymakamlığımız ve Oltu Belediyemizin iş birliği ile Oltu ilçe merkezine yapacağımız Oltu taşını hem işleyen ustaların hem de satışını yapan esnafın olduğu nefis bir çarşı yapacağız. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl başlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 9 milyonluk bir proje bu. İçerisinde restaurant da olacak. Tur otobüslerinin gelip hem alışveriş yapacağı hem de gezebileceği daha sonra cağ kebabını tadacağı bir mekân haline getireceğiz.”
Vali Memiş’e ilçe gezisinde, Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ve ilçe kurum amirleri eşlik etti.