Erzurum’da off-roadçular Kışa merhaba dedi

Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Macera Off-road ekibi tarafından “Yaza Veda, Kışa Hoş Geldin” sloganıyla düzenlenen doğa etkinliğine katıldı.

Narman’ın saklı doğa güzelliklerinden biri olan Karagöl'de gerçekleştirilen etkinliğe Erzurum Ejder Off-Road Doğa Sporları Kulübü sporcuları da araçlarıyla destek verdi. Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan başlayan program, zorlu yolları off-road araçları vasıtasıyla aştıktan sonra ulaşılan Karagöl'de son buldu.

Etkinliğe Vali Çiftçi’nin yanı sıra, Narman Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer ile diğer davetliler katıldı.

Karagöl gibi Erzurum'un değişik yerlerinde, değişik coğrafyalarında saklı güzelliklerin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, “İlimizde bu tür yerlerin sayısı oldukça fazla. Buraların daha çok tanınması, bilinmesi ve turizme açılması gerekir. Bu bölge ile ilgili bir fizibilite çalışması hazırlatacağız. Dolayısıyla burası, doğa ve macera tutkunları için çok uygun bir destinasyon olacak. Bu vesileyle bütün kamp severleri, doğaseverleri, maceraseverleri Erzurum'a davet ediyorum. Off-road ekipleri, orman yollarından geçmek suretiyle burada güzel etkinlikler düzenleyebilir, buraya karavanlarla gelinebilir, kamp kurulabilir.” dedi.

 


30.09.2024 16:48:34