Engelliler Meclisi Aşure dağıttı

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Muharrem ayı dolayısı ile  Lalapaşa Camiisinde Malazgirt Zaferi anısına aşure dağıtım programı düzenledi.

 

Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri Muharrem ayı dolayısıyla evlerinde kendi imkanları ve engelsiz gönülleri  ile yaptıkları aşureleri Lalapaşa Camiisinde vatandaşlara dağıttı.

Muharrem ayı dolayısıyla sevgi, dostluk, kardeşlik ve hemşehrilik duygularını pekiştirmek amacıyla Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin evlerinde kendi imkanları ve kendi elleriyle pişirip hazırladıkları aşureler, Malazgirt Zaferi anısına düzenlenen etkinlikte vatandaşlara ikram edildi.

“Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapılarını Türklere açtığı 1071 Malazgirt zaferinin şerefli gurur ve mutluluğu ile muharrem ayının şefaati,sevabını, sevgisini ve ibadetini  hissedip ve hissettirmek için bu iki çok önemli ve çok değerli günün anısına aşure tatlısı ile tadlandırarak engelli kardeşlerimiz açısından toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları aşureleri vatandaşlara ikram etti.

 

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisinin düzenlediği  Aşure Dağıtım Programına Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt, Engelliler Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Ayrıca Erzurum'a, Gaziantep, Mardin ve Konya'dan gelen yerli turistler Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin yaptığı aşureleri beğenip, yaptıkları hayrın kabul edilmesi duasında bulundular

 


29.08.2021 14:29:10