Erzurum Düzenleme Tarihi : 14 Ekim 2020 14:34 Haber Girişi : 14 Ekim 2020 14:39

Alaca’dan Azerbaycan’a destek Ermenistan’a tepki

Alaca’dan Azerbaycan’a destek Ermenistan’a tepki

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe sınırları içinde bulunan Alaca Mahallesi’nden Ermenistan’a yaptığı soykırımı hatırlattı.

1918 yılında Rus birliklerinin lojistik desteği ile Ermeni Taşnak çeteleri tarafından yapılan Alaca soykırımında 278 sivil katledilmişti. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, belediye meclis üyeleri, AK Parti Aziziye ilçe Başkan Yardımcısı İlhan Kervan, MHP Aziziye İlçe Başkanı Murat Karadaş, İl Kadın kolları üyeleri ve Alacalı vatandaşların katıldığı törende Başkan Orhan, Ermenistan’ın Karabağ işgaline son vermesi çağrısında bulundu. Başkan Orhan, Ermenistan’ın yüz yılı aşkın süredir Türk devletlerine hasım olmaktan vazgeçmediğine dikkat çekti. “9 Mart 1918'de Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde diri diri ateşe verdiği köylülerin maruz kaldığı katliamın belgesi bizzat Alaca mahallemizdir” diyerek tepkisini yineleyen Belediye Başkanı Orhan, Yaşanan korkunç hadiselerin canlı tanıklar ile her defasında dile getirildiği bilindiğini hatırlattı. Başkan Orhan, “Öyle ki kadınları kollarından çivilerle germiş asmış katil çeteler bununla da kalmayıp gebe kadınları karınlarından süngülerle bebeleri çıkarmış sonrasında canlı canlı yakmışlardır. Bırakın yaşatılmasını bu hadiseleri anlatırken bile nasıl bir ruh haline geldiğimizi tarif edemiyoruz. Alaca mahallemiz dışında da neredeyse doğu illerinde katliamın yaşanmadığı yer kalmamıştır. Bu vahşeti yaşatan Ermeni Taşnakçılar yüz yıl sonra da kinlerini korumuş olmakla kardeş ülkemiz Azerbaycan’a karşı benzer eylem ve saldırılarını düzenlemektedir” dedi.

 

AZERBAYCAN İLE ERZURUM’UN KADERİ FARKLI DEĞİLDİR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Azerbaycan’da bundan 28 yıl önce Ermenistan tarafından Hocalı Katliamında soykırım yapıldığını yüz yıl öncede benzerinin Erzurum’da gerçekleşmesinin aslında Ermenistan’ın terör devleti olduğunu tescil ettirdiğini söyledi. Azerbaycan’da sivil yerleşim alanlarına acımasızca saldırarak pişkinlikle de ateşkes ilan edilmesi için yalvaran Ermenistan Devleti yöneticilerinin hangi gayede olduklarını anlamak hiçte zor olmadığını dile getiren Başkan Orhan, “Türklerin yüz yıldır düşmanlığını güden bu devletin Azerbaycan toprağı olarak tescil edilen Dağlık Karabağ bölgesini işgallerine son vermesi gerekirse cebren bu topraklardan arındırılması gerektiği zorunluluk olmuştur. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da görev almak isteyen belediyemiz zabıta ekipleriyle birlikte buradan Azerbaycan Türkü kardeşlerimize her daim destekçileri olacağımızı hatırlatmak istiyoruz. Destek olmakla kalmayıp gerektiğinde cephe hattında bile bulunmaktan geri durmayacağımız bilinmelidir. İşgal altındaki ve azat edilmesi an meselesi olan Karabağ bölgesinin Türkiye Cumhuriyetinin kendi topraklarından ayrı görmediğimizi ve asıl sahipleri olan Azerbaycan’a katılması için dualarımızı da dilimizden düşürmüyoruz. Bölgenin barışa kavuşması ancak Karabağ’ın geri kazanımı ile mümkündür.” şeklinde konuştu.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ İLE BİRLİKTE TÜRK DÜNYASI GÜÇ KAZANDI

Gerek ekonomik koşullar gerekse savunma sanayisinde son 19 yılda büyük bir ivme kazanan Türkiye’nin artık mazlum ülkelerin savunucu olduğunu kaydeden Başkan Orhan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde büyük değişim geçiren bir ülkemiz var. Dünya siyasetinde her daim masada hükmü geçen ülkemiz mazlum ülkelerinde umudu haline gelmiştir. Dünya lideri, gurur kaynağımız olan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, daima destekçisi olacağımız bilinmelidir”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.