Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2024 15:50

Aktif İş Gücü Hizmetleri muhasebecilere tanıtıldı

Aktif İş Gücü Hizmetleri muhasebecilere tanıtıldı

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 30.01.2024 tarihinde Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Kurum faaliyetlerinden . Değişen  aktif iş gücü hizmetlerinden istihdam garantili mesleki eğitim kursları ve iş başı eğitim programın anlatılması için Serbest muhasebeci ve mali müşavirler odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya SMMM Başkanı Şimşek Akpınar ev sahipliğinde  odaya bağlı  muhasebeci ve mali müşavir, Çalışma ve İş kurumu Erzurum İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ,ilgili servis Şube Müdürü Fatih Kurtlu ,aktif iş gücü servisinden Ali Erkan ve işveren servisinden Salih kara sunumlarını yapmak üzere katıldılar. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası başkanı Şimşek Akpınar; ‘’İşverenler ile birinci derecede yakın olarak çalışan bizleri bilgilendirmek için düzenlenen bu toplantının çalışma hayatında önemi çok büyük olduğunu İŞKUR ‘un desteği olan yenilenen aktif iş gücü programında iyi bilip mükellefleri doğru yönlendirmek için önemli olduğu için İŞKUR il müdürümüz ve ekibini davet ettiğini belirtti. Bu yoğun vakitte İŞKUR ekibi bizlerin davetine icabet ettiği için teşekkür ederiz.Sizlerin sunum sonrasında aklınıza takılan soruları sormanızda faydalı olacağını düşünerek sözü İŞKUR il Müdürü Abdulkadir Mutlu’ya verdi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu Aktif İşgücü hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi ve daha fazla sayıda vatandaşımızın kurs ve programlardan faydalanması amacıyla yeni düzenlemeleri hayata geçirildiğini, bu bağlamda, mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarının daha etkili ve kapsayıcı bir şekilde uygulanabilmesi için mevzuatta önemli değişiklikler yapılarak işgücünün niteliğinin artırılması ve sürdürülebilir istihdamının sağlanması hedeflendiğini ifade etti.

Mutlu; İşbaşı eğitim programları ile nitelikli ve deneyimli işgücü oluşturarak işverenlerin ve iş arayanların taleplerine cevap vermekle kalmayıp aynı zamanda işveren maliyetlerini de azaltma potansiyeline sahip önemli bir istihdam politikası olduğunu belirtti.

Yenilenen aktif iş gücü hizmetlerini detaylarını eski mevzuatla yeni mevzuat arasındaki farkları anlatan iş ve meslek danışmanı Ali Erkan aynı zaman da sistemden uygulamalı olarak nasıl işlemler yapılacağını alınacak hatalar nedeni ve nasıl bir iş akışı uygulanması gerekildiğini belirtti. Aynı zaman da işveren servisinden işveren danışmanı Salih Kara engelli çalıştırma yükümlülüğü ,işveren teşvikleri ve iş gücü çizelgesinin girilmesinin önemi hakkında sunumlar yapıldı.

Bilgilendirme sunumu sonunda muhasebeci ve mali müşavirlerin soruları alınarak cevaplandı.

Son olarak tekrar söz alan Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ;İş gücü piyasasına yönelik başta STK’lar olmak üzere  sektör bazlı  bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini ifade ederek, devletimizin sunmuş olduğu istihdamı arttırmaya yönelik desteklerimizden tüm firmalarımızı yararlanmaya davet etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.