Siyaset Haber Girişi : 10 Şubat 2020 17:51

Ak Partide siyaset yapmak bir ayrıcalıktır

Ak Partide siyaset yapmak bir ayrıcalıktır

19 yıldır Ak Partinin verdiği vaatleri tek tek yerine getirdiğini belirten Sekmen, "Ak Partide siyaset yapmak bir ayrıcalıktır" dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, siyasetçilerin meydanlarda verdiği vaatlerin sözde kalmaması gerektiğini söyledi.

 

“LAF VAR İCRAAT YOK”

“Bunlarda laf var, icraat yok” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de söze CHP’li belediyeleri eleştirerek başladı. Seçimden önce, ‘biz belediyeleri alırsak suyu ucuzlatacağız’, ‘biz belediyeleri alırsak ulaşımı ucuzlatacağız’, ‘biz belediyeleri alırsak fakirin fukaranın yanında olacağız’, biz belediyeleri alırsak, burs vereceğiz’ diyenlerin göreve gelir gelmez, yüzde 70 suya zam yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teklif götürüldüğünü anlatan Başkan Sekmen, ulaşıma iki kez zam yapıldığını hatırlattı.

 

BURSLAR NEREDE?

‘Hani burslar nerede?’diye soran Başkan Sekmen, CHP’li belediyelerin yapacakları hizmetin yasal olup olmadığını bile bilmediklerini iddia etti. Başkan Sekmen, “Laf söylemek başka icraat yapmak başka. Şimdi İstanbul’un, Ankara’nın gidip geldiğimde temizliğini bile yapamadıklarını görüyoruz” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de yaptığı konuşmada, AK Parti, Türkiye’de huzurun, siyasi ve ekonomik istikrarın adresi olmuştur. AK Parti, kuruluş ilke ve esaslarına uygun olarak; millete efendilik edilen yer değil, tam tersine millete hizmetkar olanların buluşma noktası olmuştur. AK Parti’miz, kuruluşunun üzerinden 19 yılı geride bıraktı ve iktidara geldiği 2002 yılından bu yana da, tam 18 yıl geçti. Tabi bu süre zarfında hem genel ve hem de yerel çok sayıda seçim oldu, referandumlar yapıldı, başkanlık seçimine gidildi, genel ve yerel seçimler derken AK Parti’miz bu demokrasi sınavlarından daima galip olarak ayrıldı.

 

AK Parti, güçlü ve büyük Türkiye idealinin peşinde koşanların ve bu yola ömrünü adayanların kayıtsız-şartsız davasına dönüşmüştür...

Ve işte böyle bir siyasi yapılanma içerisinde bulunuyor olmak; sizler de takdir edersiniz ki; hepimiz için başlı başına bir ayrıcalık ve haklı da bir gururdur. Çünkü kurucu genel başkanımız ve sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği istikamette her birimiz bu ülkenin yarınları için koşuyor, koşturuyoruz.

 

Yürüdüğümüz bu yolda bugüne kadar birçok engelle karşılaştık, birçok badireden atladık.

Mukavemetin neredeyse her türlüsüyle karşılaştık; kimi zaman amaçsız ve seviyesiz bir muhalefet anlayışıyla. Kimi zamanda kendi ikbal ve çıkarlarını ülke çıkarlarından çok daha üstün görenlerle mücadele ettik. Tabi bazen de, üzülerek ifade etmeliyim ki; AK Parti’de siyaset yapmanın ve millete hizmet etmenin ayrıcalığını ve onurunu yaşamak dururken, yönünü ve doğru istikameti kaybedenlere de rastladık. Elbette bu bir tercih meselesi; ama şunun bilinmesinde fayda var ki, siyaset mezarlığı millete ve milli iradeye rağmen siyaset yapmaya çalışanlarla dolu. Bu dün de böyleydi, bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Millete karşı hasbi olanlar kazanırken, hesabi davrananlar kaybetmeye hep mahkûm olacak.

 

Türkiye bundan 20 yıl önceki Türkiye olmadığı gibi, Erzurum da dünkü Erzurum değil. Hükümetlerimizin genel anlamda yaptığı yatırımları adeta taçlandırdığımız yerel hizmetlerimizle topyekün bir gelişim ve değişim süreci yaşıyoruz. Bugüne kadar tüm teşkilatlarımızla birlikte nasıl ki tek bir yumruk halinde Erzurum içim kenetlendiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla yol yürümeye devam edeceğiz. Malûmunuz olduğu üzere partimizin Erzurum’da devam eden bir kongre süreci var ve Allah’ın izniyle bizler bu süreçleri hayırla sonuçlandırmaya devam edeceğiz. Çünkü AK Parti’de seçim demek; kenetlenmek demek, düğün demek, bayram demek. Çünkü AK Parti’de seçim demek; millete hizmette yarış vermek demek. Dolayısıyla önümüzdeki bu sürecin de, şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.