Ağlayacaksanız oynamayalım..!

Hafta başında oynanan Ankaragücü- Rizespor süper lig maçında hakem Halil Umut Meler’e, Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca’nın attığı yumrukla adeta top patladı, lig maçları süresiz olarak ertelendi.

 

‘’Dünyaya rezil olduk, sporun kara gecesi’’ denildi. Dünyanın adaletini de iki aydır Gazze’de görüyoruz. Neredeyse utanmazsak ülkede yas ilan edeceğiz. Madem bu kadar hassastınız bu ülkenin en sadık insanlarının yaşadığı Erzurum’un futbol takımı, Erzurumspor süper ligdeyken hakem hatalarıyla, ayak oyunlarıyla doğranırken neredeydiniz?

 

Sırf iklim şartları ve mesafenin uzaklığı bahane edilerek, Erzurumspor’a topla akıl almaz oyunlar oynandı ve süper ligden düşürüldü. Şimdi ise ikinci lige göndermek için top sektiriliyor. Madem bu kadar adildiniz, üç yılda üç lig atlama başarısı gösteren dadaşların hafta sonu keyfini, neden taca attınız?

 

 

Yanlış anlaşılmasın lütfen şiddetin her türlüsüne karşıyım ama adil olunduğu zaman. Bir Erzurumspor taraftarı olarak Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca’nın attığı yumruğun, aynı zamanda haksızlıkla küme düşürülen Erzurumspor taraftarı adına da atılmış bir yumruk olarak görüyorum. Çünkü herkesin bir sabrı vardır. Bu olayda sabır taşmıştır. Hem bir yumrukla kimse ölmez hatta ülkenin batısında olursa kahraman bile olunur. Umut ediyor ve diliyorum ki bu yumruk, taşların yerinden oynamasına sebep olmuştur.  

 

Tüm spor otoritelerinin hemfikir olduğu, Erzurumspor’un doğrandığı, adeta meletildiği ligde, bu şehrin tepkisine kulak tıkayanları, bugünde bu şehrin futbolseverleri olarak bizler ciddiye almıyoruz. Her şeyde olduğu gibi sporda da adalet esastır. Sonrasında ise iyi oynayan kazanır.

 

Yazımı atalarımızın muhteşem sözüyle bitiriyorum. ‘’Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir’’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Koca Yusuf 17 Aralık 2023 17:49

    Deyme ey oldu. Dayaksiz anlamirler

  • Yavuz Taşoğlu 16 Aralık 2023 11:53

    Erzurum doğrunun, adaletin yanında olan kadim bir sehirdirdir.Ben Erzurumlu olarak bize yapılan o kadar haksızlıklar varki bizim yapmamiz gerekeni yaptı artık birilerinin dur demesi lazımdı bardağı taşıran o zaman geldi hakettiler.Biz o zaman federasyonu topa tutmamız lazımdı..yazık bu takım bizim o kadar çirkef olsanizda.kumpas kursanizda ne Erzurum nede Erzrumspor sahipsiz değil inadiniza mücadele edeceğiz ligde kalacağız.

  • Adnan Karabayır 16 Aralık 2023 08:19

    Sevgili kardeşim bu yazını aklı ve izanı olan herkes doğru anlar;şiddet övücülüğü değil haksızlığın tarafı olmamak gereğinin izahıdır.Fatih Terimi,Arda Kardeşleri,TFF nin adalet katili hakemlerini Selçuk Yula’yı ve jöleli saçları ile masa maşında yorumlar yapan sözde spor yazarlarını unutmadık unutturmayacağız Erzurumlu olmanın şerefi ve olgunluğu ile Yüreğine kalemine sağlık #ÖMERDURSUN

  • Erzurumsporlu 15 Aralık 2023 20:12

    Haklısın dostum beter olsunlar. Biz feniktiğimizde kimse dinlemedi. İyi olmuş

  • Abdulkadir Karslı 15 Aralık 2023 18:24

    Çok doğru diyorsun.......

  • Turgut Şahin 15 Aralık 2023 15:17

    Evet Erzurum'a haksızlık yapıldı ama bu kulübün başkanı yönetimi bu şehrin sakinleri niye kıllarını kıpırdamadı. Bugün Erzurum kayak sezonu açan tek kış şehri ama bu şehre uçaklarda yer yok. Hani turizm. Ulaşım olmadan nasıl turizm olacak. Kimsenin çıtı çıkmıyor. Durum bu.

  • Kasım Aralık 15 Aralık 2023 15:13

    Tff , mhk istifaaa yeter ulannnnnnn hadsizlerrr ,,, alt liglerde her hafta hakemler dayak yiyor onlar insan degilmi,, demkekki makam mevki yüksek olunca sesde yuksek oluyor benim gozumde sıradan bir asayis olayıdır benim ulkemdeki en ucradaki kisi neyse en ustteki insanda aynidir ,, normal siradan bir kavga buyuttunuzde buyuttunuz ,,

  • Hüseyin pehlivan 15 Aralık 2023 09:24

    Türk futbol ölmüş ağlayan yok çünkü gerçekler görülmüyor çünkü bu ülkede Erzurum spor bu hakimler yüzünde iki sefer küme düşürüldü kimse sesi çıkmadı ve hekim öyle gördü dediler ozaman Ankara gücü başkanı öyle gördü bir yumruk attı

  • Şeref MALKOÇ 15 Aralık 2023 08:57

    Haklısın bende öyle düşünüyorum. Adaletse herkese aynı olmalı. Fenerbahçeye başka, Trabzona başka Erzuruma başka olursa yumuklar da havada uçuşur. Bugün Erzurumspor transfer yapamıyor oysaki o dönemde adalet olsaydı takım halen daha süper ligde olabilirdi.

  • Dadaş Osman 15 Aralık 2023 07:58

    Adam gibi yönetilmeyen kulüplerin en büyük bahanesi Hakemler...