İlçeler Haber Girişi : 19 Ocak 2022 11:19

Ağaçlar kış ortasında meyveye durdu

Ağaçlar kış ortasında meyveye durdu

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Erzurum’un Aziziye ilçesinde ağaçlar meyveye durdu. Aziziye Belediyesi’nin yaban hayatına destek amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında, ilçenin muhtelif noktalarında bulunan parklardaki ağaçlar meyvelerle donatıldı. Aynı zamanda bir Osmanlı geleneği olan bu uygulamayı parklarda yeniden canlandıran Aziziye Belediyesi tarafından soğuktan korunmaları için ağaçlara kuş yuvaları da asıldı. Belediye ekiplerince yürütülen çalışmaya Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da eşlik ederken, meyveler ve kuş yuvalarıyla donatılan ağaçlar birbirinden renkli görüntüler oluşturdu. Kepçe üzerine çıkarak ağaçlara meyve ve kuş yuvası asan Başkan Orhan, “Kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşadığımız bu dönemde kanatlı dostlarımızı da unutmadık” dedi.

 

“MEYVELERDE ONLARIN DA HAKKI VAR”

Aziziye’de daha önce de bayat ekmeklerle atık et ve kemik parçalarını toplayarak sokak hayvanları için kazan kaynattıklarını hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, halen devam eden bu çalışmaya ek olarak kanatlı hayvanlar için de seferber olduklarını söyledi.

Ağaçlara meyve asma uygulamasının Osmanlı’ya ait bir gelenek olduğunun altını çizen Orhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu geleneğe vurgu yaptığına işaret ederek, “Bizim insanımızın bu konudaki hassasiyeti çok büyük. Öyle ki, meyve ağaçlarından bile meyveler toplanırken, kuşlar için de ağaçlarda pay bırakılır. Tabi, Erzurum iklim itibariyle meyvecilik yapmaya müsait olmadığı için ağaçlarla ilgili böyle bir çalışma yaparak bu yöndeki ihtiyacı biz giderelim istedik” ifadelerini kullandı.

 

HAVALAR ISININCAYA KADAR SÜRECEK

Kış aylarında yaban hayata destek olmak amacıyla yürütülen bu çalışmaların havalar ısınıncaya kadar devam edeceğini bildiren Başkan Orhan, “Hayvanların özellikle bu aylarda çektiği yiyecek bulma sıkıntısını ortadan kaldırma noktasında girişimlerimiz sürecek. İlçemizde yerleşim merkezleri dışında belirlediğimiz besleme noktalarına yem ve yemek bırakmaya, ilaveten parklarımızdaki ağaçlara da meyveler asmaya devam edeceğiz. Böylece hem insani açıdan bir sorumluluğu yerine getirmiş, hem de patili ve kanatlı dostlarımızın besine çok daha kolay ulaşmalarını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.