Yetiş doktor, kaybediyoruz..!

Ülkemizde 19 kentte, toplam 23 tane şehir hastanesi var. Bu kentlerden bir tanesi Erzurum ve bu hastanelerden bir tanesi de Erzurum şehir hastanesi. Atatürk Üniversitesi Araştırma hastanesiyle birlikte aynı zamanda Erzurum bölgenin de sağlık merkezi.

 

Erzurum şehir hastanesinde ve Araştırma hastanesinde özellikle, Medikal Onkoloji, Çocuk Cerrahi, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Endokrin, Çocuk İmmünoloji, Romanoloji ve Nefroloji bölümlerine randevu almak tam bir çile. Çünkü bu bölümlerde tek hekim bulunuyor ve hasta sayısı çok fazla. İş yükünün çok yüksek olmasından dolayı hekimin gelmesiyle gitmesi bir oluyor.

 

Mesela; Kayseri şehir hastanesinde, üç tane alerji uzmanı bulunurken, muayene olan hasta aynı gün içerisinde randevu alabiliyor. Erzurum şehir hastanesinde ise randevu alma süresi en iyi ihtimalle üç ay. Araştırma hastanesinde ise bu bölümde uzman yok. İşin kötü tarafı alerji hastaları tek sefer değil, sürekli takip isteyen bir tedavi yöntemi gerektiriyor.

 

 

Yapılan yerel seçimlerle görüldü ki, hükümet kan kaybediyor. Aylardır üzerine titrediği İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi iller tercihlerini muhalefetten yana kullandı. Kurulduğu günden bu yana sürekli AKP’ye destek veren Erzurum’a, artık pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Aksi halde kaybeden AKP olacak..!

 

Sağlık şehri Erzurum’da hekim sayısının artırılması hükümete hem artı puan kazandıracak hem de bitmek bilmeyen göçe bir nevi merhem olacak. Aksi halde, iş bulamayan, hastasını tedavi ettiremeyen, kafası atan, arkasına bakmadan muhalefetin elindeki İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'ya koşacak..!

 

Hükümet yarın eyvah dememek için hemen tedavi yöntemlerine başlamalı. Yani Erzurum’un durumu tam acillik ve hasta sürekli kan kaybediyor..!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Benim adım cemil 30 Nisan 2024 19:47

    Yazdıkların eksik fazlası var. Her muayeneden sonra tahlil için emar için git yaptır gel doktora göster bölümü kalksa doktorun yükü yarı yarıya düşer. Bunu dusunemeyen bir bakanlık milleti de doktoruda hasta ediyor.

  • Ömer 25 Nisan 2024 12:43

    Yazıklar olsun bu şehrin yöneticilerine siyasilerine. Hiçbir meseleyi halledemeyen yığınlar. Hakkım helal değildir. Ne bugünkülere ne de geçmiştekilere. Zehir zıkkım olsun.

  • Saliha 22 Nisan 2024 19:14

    Güzel yazmışsınız Elinize aklıniza ve vicdanıniza sağlık.

  • Halit Ergül 20 Nisan 2024 18:37

    Silivri cezaevi çok soğuk oluyormuş diyorlar. Hükümetin canı burnunda zaten İstanbul gitti Bursa Ankara İzmir gitti. Sen neler diyorsun.

  • Yaşar Güllüce 20 Nisan 2024 08:57

    Erzurumlu kalemlerin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. gerçekten tebrik ederim. Milletin sorunları çözümü noktasındaki çabalarınızı takdir etmemek mümkün değil.

  • Muhammet AYBULUT 19 Nisan 2024 16:16

    Helal olsun sana ÖMER DURSUN kardeşim. Meğerse memleketin değil ülkenin en önemli sorunlarından birisini yazmışsın. Sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Dediki ''Randevu sorununda öne çıkan iki etken var. Birinci etken: Hekim sayımız taleple kıyaslandığında yetersiz. Aynı zamanda, bu kapasite, şartlardan ötürü verimli kullanılamıyor. Çözüm olarak; uzman ve yan dal uzmanı hekim sayımızı, ihtiyacı karşılayacak düzeye çıkaracak çalışmaları tamamladık. Yakın dönemde, uzman ve yan dal uzmanı hekim sayısında önceki dönemlerle kıyaslanmayacak artışlar olacak. Randevu sorunu ve kapasite yetersizliğinde ikinci etken, mevcut kapasitenin yeterince verimli kullanılamamasıdır'' Tebrik ediyorum seni. ÖMER KARDEŞİM.

  • Mesut Demirtaş 19 Nisan 2024 15:42

    aslında en doğrusu sabah erken giden sırasını alsın günlük konteyjan kaçsa o kadar hastasın kivraniyon gidiyorsun e randevun varmı

  • Cemal Ural 19 Nisan 2024 15:39

    Adam randevu alıyor bir aya o zaman kadar ya ölür yada zaten iyileşiyor

  • Eysan Karaca 19 Nisan 2024 14:15

    Hekimler küstürüldü. Bir çok branşa tercih yapılmıyor. Uygulanan mobbingler ve ücret adaletsizliği de cabası

  • Selami Öztürk 19 Nisan 2024 14:07

    Sorun sadece Erzurum'da değil tüm yurtta böyle. Bir zamanlar giderlerse gitsinler diyenlerin eseri.

  • İshak Keskin 19 Nisan 2024 08:43

    SelamunAleykümSelam. Güzel İnsan ALLAH C.C. Kullarına Vasıflar Nasip eder. Kimileri bu Vasıfları Arar Bulur Değerlendirir ve Kazanır. Kimileri ise Yine Kötü bir Hastalık olan Erteler yada Önemsemez. Vasfının Layıkıyla Farkına Varıp en Güzelleri ile Kazananlardan Olman DUASI ile İnşaALLAH ÂMİN ÂMİN