Takım nasıl birarada tutuldu..

Erzurumspor geçtiğimiz sezon çok zorlu, çok stresli, çıkmaz sokağı çok olan bir süreçten geçti. Bu sürecin farkında olmayanlar, “ tahtayı açın da tahtayı açın “ feryad ve figanları ile taraftarı galeyana getirmek, Erzurumspor yönetimine karşı kin ve nefret tohumu ekmeye çalışanları görüyoruz. Ancak şurası unutulmamalı ki, Erzurumspor yönetimleri ve yönetici koltukları gelip geçicidir. Erzurumspor FK Kulübü ise kalıcıdır. Hasan gider, Hüseyin gelir, Hüseyin gider Veli Gelir veya Ali gelir bunlar görevleri bitince giderler. Erzurumspor FK ise yaşatılması gereken bir kurumdur.
Bir kulüp hiçbir zaman birilerinin çabası olmadan ayakta duramaz. Yöneticilik bir nöbettir, bu nöbeti tutan herkese Erzurumspor taraftarı müteşekkirdir. Çünkü yönetici olmak büyük özveri ve fedakarlık ister, yöneticilerin aileleri, çocukları ile ilgileri kalmıyor ne yazık ki, sosyal bir yaşantıları bile yok. Ne için uğraşıyorlar? Genel olarak yazıyorum Erzurumspor’un başarısı için. Bu görevler sırasında adı şaibeli bir işe karışmış olan hiç kimsenin arkasında durulmaması gerekir..
Geçtiğimiz sezon artan maddi kriz sonrası takım küme düşme potasına girdiğinde, bu takımı sezon başında bir arada Muzaffer Bilazer idi. Bilazer futbolcuların gitmesini engellediği gibi takımda aidiyet duygusunun gelişmesi için çok çaba harcadı, yıprandı.
Geç te olsa yapılan Teknik Direktör değişimi sonrası gelen Hakan Kutlu, futbolcuların birçoğunu tanıdığı için kısa sürede takımla uyum sağlayıp başarılı sonuçlar almaya başladı. Ancak Erzurumspor’un ligdeki durumu, TFF ‘nin Erzurumspor’u gözden çıkarması ile hakemlerin maçlarda yaptıkları bariz haksızlıklar, nasıl olsa düşecek Erzurumspor yaygaraları !, altında bir süreç yaşandı.
Erzurumspor yönetimi takımın küme düşmemesi için yoğun gayret sarfetti. İmkanları olmasa da o sıkışık dönemde Teknik Direktöre kümede kalma karşılığı ödeme yaparken, futbolculara da beraberlik ve galibiyet primleri arttırılarak verildi. Artık Tahtası kapalı Erzurumspor’un tahtasını açmak yerine, kümede kalmak için borç yükünü arttırdı…


HİÇ KİMSE BEDAVA TOP OYNAMIYOR ..
Birilerinin kamuoyunda yalan yanlış, doğru olmayan bilgiler paylaşarak , “ şu parayı falan kabul etti, filanca şu paraya kaldı “ gibi sanki futbolculara para ödenmemiş gibi bir algı yaratıyorlar. Oysa doğru değil. Futbolcu ekmek parası için oynar, parasını verirsen işini yapar oynar , vermezsen 6 pastan topu dışarı vurur!. Bu, Türkiye’deki futbol gerçeği. Sözleşmesi biten oyuncuları geri getirmek bile büyük başarı.


SAHAYA ÇIKAMAZLARDI !
Erzurumspor ‘un müstafi yönetimi, istifa ettiği zaman bile transferlerle ilgilenmiş, sözleşmesi biten 11 futbolcu ile uzlaşma zeminini sonuna kadar kullanmış. Tahtası kapalı olduğu için Dış transfer yapamayan, mecburen eldeki 11 futbolcunun kulüpte kalması için çaba gösteren yönetim, borç harç 11 futbolcu ile tekrar anlaşma zemini bulmuş.. Bunlar parasız olacak işler değil. Bu çark dönüyor ise çarkı döndürenler ve bu çarkın dönmesi için perde arkasından çaba harcayanlar var, bunlar basit konular değil. Hepsi büyük paralarla yapılabiliyor. Bugün itibariyle 20 Milyon TL futbolcu peşinatları ödemesi var .. Tahtayı kenara bırakın bu paraların bulunması, ödenmesi ve futbolcuların kulüple bağlarının sürdürülebilmesi için şart . ‘ Tahtayı açın ‘ demekle olmuyor bu işler. Bırakın tahtayı, tahtaya gelinceye kadar eski futbolcularla anlaşmak, onlara peşinat vermek, onlara Ağustos ayında yüklü bir peşinatı sağlamak , maçlarda pirim vermek MADDİ OLARAK AĞIR BİR YÜK. Eğer 11 futbolcu ile anlaşma sağlanamamış olsa idi, bugün Erzurumspor’un sahaya çıkacak 11 i hiç olmayacaktı.
Sadece Estrela ile görüşmeler gelişme noktasına geldi, hafta içi Estrela ile  bir çok problem halledilerek takımla antrenmanlara çıkması sağlanacak. Shala ve Ufuk dışında anlaşılmayan oyuncu kalmamış olacak. Altyapıdan takviyelerle takımın maçlarda vurucu gücünün arttırılmasına çalışılıyor.
Bandırmaspor maçının beraberlik primi 500 bin TL trink diye ödendi. Aynı şekilde Bodrumspor maçının primi de ödenecek.


KAZIM KARABEKİR STADYUMU AÇILIYOR
Erzurumspor, Manisaspor maçını Cuma günü Erzurum Kazım Karabekir stadyumunda oynayacak. Stadın güçlendirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Belediye personelini seferber etmiş durumda. Kazım Karabekir’de tek eksik şu anda pasoliglerin taşınma işlemleri. Bu işlemler için Federasyon 10 gün, Gençlik Spor İl Müdürlüğü 4 günlük sürenin yeterli olduğunu savunurken, kulüp ise 2 günde halledilebileceği görüşünde..
Manisaspor maçında kale arkaları taraftara açılacak, taraftar ne kadarını doldurur bunu maç akşamı birlikte göreceğiz.
Bu arada bilinmesini istediğim önemli bir konu da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in takıma desteği. Hangi maksatla olursa olsun, takıma sahip çıkan herkese sahip çıkılması taraftarıyım. Bugün kulübün kapısına kilit vurulmamış ise, konuya siyasi değil, Erzurum şehri açısından bakmayı tercih ediyorum. Siyasiler ve siyasetçiler gelip geçici ama Erzurum şehri kalıcıdır. Şu zor dönemde herkese takıma sahip çıkan kişilere karşı daha saygılı olunması gerektiğinin altını çizmek istiyorum.. Sevmeyebilirsin, beğenmeyebilirsin ama bir makamda bu takımı destekleyen kişilere karşı saygısızlık yapmayı doğru bulmuyorum. Sonuçta şehri temsil eden bir makamdır, makama saygı devamlıdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.